IDEAL STANDARD БАНЯ НА ГОДИНАТА

ПРИРОДАТА КАТО ДИЗАЙНЕР

В епохата на високите технологии все повече се обръщаме към природата. Подвластни на тази тема сме разработили стилна и елегантна баня – съвкупност от иновативни продукти на IDEAL STANDARD, разположени в среда близка до природата. Концепцията заложена в този проект показва доброто взаимодействие между природа и високи технологии.

Архитектурно разпределение

Идеята за дизайна на банята е да бъде лично пространство към спалнята – за ежедневна хигиена, релакс и домашно SPA удоволствие. Плановото разпределение е с разчупена форма (тенденция при съвременното строителство) за по-добро функционално зониране. Подиумът на ваната визуално отделя различните зони. Естествената светлина и красивата гледка от прозореца – тип витрина допълват концепцията и придават комфорт.

Материали и визия

Използвани са предимно натурални материали. За основния под и преградния панел, разделящ зоната с душа и умивалника, е заложен водоустойчив материал Flint на испанската компания FLINT Laminados. С мозайка от естествен камък са облицовани подът и стената зад душа. Същият материал присъства и на стените около зоната с бидето и тоалетната чиния. Основен акцент е прекрасната вана Soft и декоративното пано зад нея, представляващо дискретно просветната стена облицована с лакобел и разрез на дървета от масивна екзотична дървесина. Подиумът на ваната е изпълнен с панели от щампован бетон. Преградната етажерка побира продуктите за баня, а прозрачният материал създава усещане за лекота. Стената с принт-стъкло е сюреалистична визия на трева. Допълващи темата са живите растения пред прозореца.

Проект: автори –  Татяна Станчева и Силвия Харизанова

3D визуализации: Татяна Станчева

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *